V jakých případech je při obnovení starého permanentního make-upu nutné předběžné odstranění?

V posledních dvou letech více než polovina mých klientek přichází s požadavkem na obnovení starého permanentního make-upu, který si kdysi nechaly udělat u jiného mistra. V některých případech stačí jedna procedura a obočí opět potěší svou přirozenou barvou a tvarem. Jinde je potřeba několik procedur k odstranění starých zbytků, než se přistoupí přímo k obnově.

Na čem to závisí?

Srovnejme dva případy:
Obnovení s odstranením

Zde obočí získalo nepřirozený červený odstín. Je to docela intenzivní. Tvar tetování má jasné hranice. Pokud zde hned použijete hnědý pigment, bude výsledek příliš hrubý. 

Před zhotovením nového tetování je tedy potřeba odstranit staré. Potřebovalo se 4 zákroky odstranění remuverem, aby zesvětlit červený zbytek do stavu, který umožňuje opět pracovat s hnědou barvou.

Poté jsem aplikovala nový permanentní make-up vláskovou technikou „Realismus“.

Oprava starého permanentního make-upu obočí
Obnovení bez odstranění

Zde jsou zbytky tetování velmi světlé, tvar je rozmazaný, odstín středně chladný, tvar symetrický a přirozený.

Takové obočí lze zakrýt vlasovou nebo pudrovou metodou bez předchozího odstranění. V tomto připadě také jsem použíla vláskovou metodu „Realizmus“.

Obnovení starého tetování obočí

Pokud již máte permanentní make-up obočí, odpovězte na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je nutné jej před aktualizací odstranit:

  • Je vaše obočí symetrické? Zda vám vyhovuje jeho tvar?
  • Má tetování rozmazané hranice?
  • Je barva tetování světlá? Je světle hnědá nebo světle šedá?

Pokud jste na všechny otázky odpověděli „ano“, pak s největší pravděpodobností bude možné vaše tetování obnovit bez předchozího odstranění.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.