Proč permanentní make-up nemizí?

Proč permanentní make-up nemizí?

Pokud máte make-up již víc jak 5 let, a během posledního roku se odstín nemění, jedná se nejspíš o to, že byl pigment zaveden hlouběji, než je třeba. To znamená, že je velká pravdepodobnost, že již zůstane navždy. Toto se často stává u suché a tenké pleti.

Je-li na starou vrstvu nanesen nový pigment, horní (nová) vrstva se po chvíli stane průsvitnou a opticky se smíchá se starým pigmentem. Výsledkem bude, že výsledná barva bude „špinavá“ a příliš tmavá.  Následně bude doplnění nebo odstranění takového make-upu mnohem obtížnější. Laserová epilace je účinná a relativně bezbolestná.

V tomto případě se vyplatí přemýšlet odstranění permanentního make-upu, například pomocí laseru nebo removeru. Ve výsledku to bude rychlejší, levnější a kvalitnější, než nejprve pokus o korekci barvy nadměrným nanesením pigmentu na kůži a následným odstraněním.

Pokud jste v podobné situaci, přijďte na konzultaci. Já Vám ráda poradím, jak se nejlépe zachovat ve Vašem případě. Umím odstranovat starší permanentní make-up a vím způsoby, jak to opravit a dat dohromady.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.