Pudrové obočí: Hojení a důležitost péče po aplikaci

Permanentní obočí je stále oblíbenější volbou pro dlouhotrvající dokonalý vzhled.

Jak však probíhá konkrétně u pudrového obočí hojení a jak správně pečovat o obočí po proceduře, abychom dosáhli dokonalých výsledků a udrželi obočí zdravé a krásné?

Odpovědi na tyto otázky najdete v následujícím článku.

Svěřte se do rukou specialistky v oboru a dosáhněte nejen krásného obočí, ale i dlouhotrvajícího výsledku, který vás bude těšit každý den.

Obsah

Proces hojení pudrového obočí

Fáze hojení: od okamžiku provedení až po zahojení

Po provedení procedury nejprve dochází k iniciálnímu hojení, kdy se pokožka začíná adaptovat způsobeným změnám. Postupně se odstraňují přebytečné pigmenty a pokožka se uzavírá. Postupem času se barva obočí stabilizuje a přizpůsobuje se individuálním charakteristikám pokožky. Dokončení hojení signalizuje zcela zahojené obočí, kdy je dosaženo přirozeného vzhledu.

Změny v barvě a intenzitě obočí během procesu hojení

Po aplikaci pudrového obočí může být barva obočí výrazně tmavší než konečný výsledek. Tato intenzivní barva je často způsobena přebytkem pigmentu, který se postupně v průběhu hojení obočí vstřebává a světlá.

Jak se starat o pudrové obočí po zákroku?

Pudrové obočí: Hojení a důležitost péče po aplikaci obrázek 1

Doporučuje se jemné čištění pomocí šetrných přípravků, které neobsahují agresivní látky, jež by mohly dráždit pokožku.

Během hojení je vhodné vyvarovat se tření obočí, vyhýbání se přímému kontaktu s vodou v prvních dnech po aplikaci, ale zároveň udržování dostatečné hydratace. Make-up by měl být při procesu hojení obočí minimální, aby nedošlo ke zvýšení rizika infekce.

Používání speciálních krémů a přípravků pro podporu hojení

Hojení je možné podpořit přípravky, které obsahují protizánětlivé látky jako aloe vera či panthenol, snižující zarudnutí a podráždění. Vlhkost pokožky můžete udržovat šetrnými hydratačními krémy. Regeneračními přípravky podpoříte rychlejší hojení.

Vyhýbání se aktivitám, které by mohly narušit hojení

Pro správný proces hojení je na čas nezbytné vyvarovat se některým aktivitám jako jsou intenzivní sporty, kdy by se oblast obočí mohla potit. Dále se nedoporučuje používání agresivních produktů, vystavování se přímému slunečnímu záření či přílišné tření obočí. Také nesmíte do sauny, solária nebo bazénu během prvních 14 dní. Tato opatření pomáhají minimalizovat riziko podráždění a komplikací.

Všechny užitečné rady a pokyny vždy obdržíte přímo po provedení procedury

Neváhejte si zamluvit svůj termín a brzy se můžete radovat z dokonalého obočí, které vydrží.

Proč není radno hojení pudrového obočí podceňovat?

Pokud není obočí řádně ošetřováno během hojení, může to vést k nežádoucím komplikacím, jako je infekce, podráždění nebo dokonce trvalé poškození pokožky. Navíc nedostatečná péče o obočí po proceduře může způsobit nerovnoměrné zbarvení či neúplné hojení, což může narušit celkový estetický dojem.

Jak pečovat o pudrové obočí po zahojení?

Pudrové obočí: Hojení a důležitost péče po aplikaci obrázek 3

Po dokončení hojení pudrového obočí můžete očekávat stabilizaci barvy a zmírnění případných reakcí, jako je zarudnutí či otok. Obočí získá přirozený vzhled a bude bez bolesti.

Jak dlouho trvá, než obočí dosáhne konečného vzhledu?

Během prvních dnů a týdnů po aplikaci může být obočí tmavší a výraznější. Postupem času se barva postupně zesvětluje a konečný vzhled pudrového obočí je obvykle viditelný po úplném zhojení, což může trvat asi 4 až 6 týdnů.

Doporučení pro úpravu tvaru a barvy obočí po zahojení

Po dokončení hojení pudrového obočí je důležité přistoupit k případným úpravám tvaru a barvy jemně. Vyhněte se agresivním zásahům a sáhněte spíše po nezbytných úpravách jako je stříhání nadbytečných chloupků. Pravidelná péče, včetně čištění, hydratace a ochrany před sluncem, zajistí udržení zdravého a přirozeného vzhledu.

Mějte jistotu

Že vaše obočí bude po zahojení vypadat dokonale a neváhejte správnou péči konzultovat s profesionálem

Možné komplikace a jak s nimi zacházet

Možné reakce kůže na permanentní make-up obočí

Během prvních dnů a týdnů může být obočí také mírně zarudlé nebo oteklé, což je normální reakce pokožky na permanentní make-up. Každý jedinec může reagovat na proces hojení obočí odlišně, a proto je důležité sledovat reakce pokožky a případně konzultovat s odborníkem.

Reakce na pigmenty a možné alergické projevy

Během prvních dnů a týdnů může být obočí také mírně zarudlé nebo oteklé, což je normální reakce pokožky na permanentní make-up. Každý jedinec může reagovat na proces hojení obočí odlišně, a proto je důležité sledovat reakce pokožky a případně konzultovat s odborníkem.

Možnost retuše nebo korekce pudrového obočí po zahojení

Retuše se obvykle provádějí, pokud je třeba upravit barvu obočí, vyplnit chybějící místa nebo dotvořit určité detaily pro dosažení dokonalého výsledku. Retuše mohou být prováděny po několika týdnech nebo měsících od původní aplikace, kdy je obočí již zcela zahojené. V salonech stojí běžně případná korekce 50% ceny permanentního make-upu.

Závěr

Pokud chcete získat optimální výsledky a zachovat krásný vzhled obočí, je klíčové dodržování doporučení odborníků. Ideální péče zahrnuje správné čištění, hydrataci a ochranu obočí před slunečním zářením.

Pro dosažení perfektního pudrového obočí se neváhejte obrátit na náš salon, kde proceduru pudrového obočí provádí specialistka s dlouholetými zkušenostmi Olga Brovchenko.

Její odborné znalosti a dovednosti zaručí, že vaše obočí bude vypadat přesně dle vašich přání a představ. Neváhejte si projít recenze pudrového obočí od spokojených klientek, abyste měli jistotu, že je pro vás Olga Brovchenko tou nejlepší volbou.

Svěřte se do rukou specialistky a získejte dokonalé obočí, které vám bude dělat radost dlouhé měsíce a šetřit tak čas při aplikování každodenního make-upu.

Začněte se rozmazlovat ještě dnes!

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.

Ráda vás přivítám v luxusním salonu Cherubino. Odpočiňte si v rozkošné a zároveň útulné atmosféře!