Jak se vyhnout špatně vytetovanému obočí? Rady a tipy jak by mělo správně vypadat a jaké jsou možnosti odstranění

Špatně vytetované obočí může znamenat pro svoji nositelku opravdu velký problém. Jak estetický, tak následně i psychologický. Pro aplikaci permanentního make-upu – například vláskování obočí – je proto zásadní výběr kvalitního salonu, kde pracují opravdoví profesionálové. Pokud se však stane, že obočí není pěkné, profesionál pomůže i zde.

Opravdu kvalitní tatérka permanentního make-upu dokáže obočí upravit ke spokojenosti klientky.

Chtějte pro sebe to nejlepší!

Obsah

Jak poznat špatně provedené obočí?

Při špatně navrženém a celkově nepovedeném tetování obočí jsou jeho vady většinou viditelné na první pohled. K dané ženě zkrátka nesedí. A tento nesoulad může mít mnoho důvodů.

Nevhodný tvar obočí pro daný typ obličeje

Každý obličej potřebuje jiný tvar obočí. Pro ženu s výraznými rysy je třeba modelovat obočí výraznější, plnější a dominantnější.

Pokud je však dominantní obočí vytetováno ženě s bledou pletí a jemným obličejem, nemůže výsledný vzhled vypadat dobře a jedná se o nepovedený permanentní make-up.

Nevyvážené tvary a linie obočí

Tvar obočí by měl co nejvíce kopírovat přirozenou linii obočí a neměl by nijak extrémně uhýbat od původního tvaru a polohy obočí.

Tetované obočí by nemělo být razantně výraznější, než to přirozené, ani výrazně tenčí nebo širší. Tvar i styl by měl být zkrátka zachován v přirozeném rozsahu.

Příliš tmavé nebo nevhodné barvy

Barva budoucího pudrového obočí nesmí být o mnoho odstínů tmavší ani naopak o mnoho světlejší, než je přirozená barva obočí, případně barva vlasů.

Pokud si žena vlasy barví, tatérka samozřejmě posuzuje také novou barvu klientčiných vlasů.

Obočí by nikdy nemělo svojí výrazností zastiňovat zbytek obličeje, ale mělo by s ním být spíše v souladu a vzájemné harmonii.

Nepřesnost či nerovnoměrné provedení

Pokud není obočí souměrné středově, nebo je dokonce každé jinak široké, jinak dlouhé nebo například jinak syté, jedná se samozřejmě o chybu tatérky.

Tedy, pokud je to již finální verze po korekci. Korekce je velkou šancí doladit drobné nesouměrnosti a případně také nejednotnost pigmentu a jeho akceptaci kůží.

Pokud je však takovýto výsledek špatný i po korekci, je třeba práci reklamovat. Další možností je také využití služby odstranění permanentního obočí.

Jaké jsou následky špatně provedeného tetování obočí?

Jak se vyhnout špatně vytetovanému obočí? Rady a tipy jak by mělo správně vypadat a jaké jsou možnosti odstranění obrázek 1

Estetické důsledky

Pokud jsou vady obočí vidět na první pohled, často může být i obtížná korekce.

Důležité je proto vždy pro permanentní make-up obočí vyhledat profesionálku, která má dobré recenze nebo je ideálně doporučená spokojenou klientkou.

Psychologické důsledky

Pokud se žena snaží celý život vypadat dobře, je pro ni nepovedené obočí velkým problémem.

Ten může způsobit nízké sebevědomí, nejistotu, až dokonce někdy i psychické problémy.

Fyzické důsledky

Pokud se tetování ujme nezkušená nebo lehkovážná tatérka, která nedbá na zásady správného tetování, může být následkem její práce například podráždění kůže nebo alergické reakce.

Pro svoje budoucí dokonalé obočí volte profesionály, na které se můžete spolehnout

Vyberte si kvalitní salon, který má doporučení nebo kladné recenze na internetu.

Povedený versus nepovedený permanentní make-up obočí

Nepovedené obočí poznáte od toho kvalitního na první pohled. Pro porovnání přinášíme fotogalerii.

Jak se vyhnout nepovedenému tetování obočí?

Jak se vyhnout špatně vytetovanému obočí? Rady a tipy jak by mělo správně vypadat a jaké jsou možnosti odstranění obrázek 3

Při každé plánované změně a vylepšení vzhledu důkladně vybírejte zkušeného a odborného specialistu.

Rozhodně je lepší si na kvalitní tatérku počkat, pokud má na delší dobu obsazeno, než se objednat k začátečnici, která si bude na vás zkoušet svoje první pokusy.

Každému permanentnímu make-upu by měla předcházet dostatečně dlouhá konzultace a představení očekávání před provedením permanentního make-upu.

Na konci této konzultace se vždy klientka s kvalitní tatérkou přesně dohodnou na výsledném vzhledu obočí.

Při kontaktu klientky a tatérky vždy musí dojít ke správnému pochopení procesu tetování obočí a jeho trvání.

Nebojte se na cokoliv předem zeptat.

Chtějte využít služeb opravdu kvalitního specialisty

Protože jen to je správnou investicí do krásného obočí a přirozeného vzhledu.

Co se špatně vytetovaným obočím?

Jak se vyhnout špatně vytetovanému obočí? Rady a tipy jak by mělo správně vypadat a jaké jsou možnosti odstranění obrázek 5

Při špatně vytetovaném obočí máte několik možností, jak se s tímto problémem vypořádat.

Lze špatně vytetované obočí nějak opravit?

Ano, zkušená tatérka dokáže částečně špatné tetování opravit. Samozřejmě záleží na tom, co nezkušená tatérka pokazila a v čem je tetování nepovedené.

Pokud si však najdete opravdu kvalitní salon, o vaše nepovedené obočí se postarají. Pokud nepůjde opravit, můžete si jej nechat odstranit a poté si nechat vytetovat krásné obočí.

Konzultace s odborníkem na korekci permanentního make-upu

Stejně, jako je zásadní konzultace při vytváření nového vytetovaného obočí, je potřeba tuto konzultaci absolvovat před opravou nepovedeného obočí.

Profesionálka vždy nastíní možnosti a představí svoji vizi výsledné verze upraveného obočí. Vše samozřejmě také podle dispozic klientky.

Laserové odstranění

Další možností, jak se vypořádat s nepovedeným obočím je nechat si jej odstranit nebo výrazně redukovat pomocí laserového paprsku.

Ten svými pulzy v podstatě rozbije každou část pigmentu. Jakmile se z obočí pigment vyplaví, tělo jej vyloučí díky regeneraci pleti.

Laser se využívá také při nepovedeném nebo starém a nežádoucím klasickém tetování kdekoliv na těle.

Odstranění permanentního make-upu obočí speciálním roztokem

V poslední době je velmi oblíbenou metodou pro odstranění nežádoucího tetování nebo nepovedeného make-upu také speciální remuver, který vytvoří umělý kontrolovaný zánět, a během regenerace pleti v místech aplikace roztoku pigment částečně mizí v průběhu obnovy buněk pleti.

Jeho účinek nastává nanesením roztoku na tetované místo s doporučenou dobou působení.

K němu jsou také k dispozici prostředky pro následnou péči o případně podrážděnou pokožku, kterou hojí a zklidňují.

Vybírejte pečlivě!

Pro razantní změnu vzhledu, kterou permanentní make-up a permanentní obočí rozhodně je, je velmi dobré vyhledat opravdu profesionální salon, kde mají zkušenosti s různými typy žen a také s jejich různými požadavky.

V mírných případech opravy obočí je potřeba provést 3-5 sezení odstranění. V těžkých případech je to až 10-15 sezení. Sledujte proto raději recenze na internetu.

Pokud se chcete vyhnout riziku, že obočí bude nutno výrazně měnit a nebo dokonce odstraňovat, doporučujeme navštívit salon zkušené specialistky Olgy Brovchenko, která v oboru pracuje již mnoho let a se svými službami vstoupila i na náš trh.

Díky jejím zkušenostem a citu pro detail vytvořila již mnoha ženám opravdu dokonalé obočí, které nikdo nemusel opravovat ani odstraňovat. Její práce je přirozená, trvalá a precizní.

Vyzkoušejte tyto služby sami a uvidíte

Že se budete rádi vracet pro další úpravy obočí

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.

Ráda vás přivítám v luxusním salonu Cherubino. Odpočiňte si v rozkošné a zároveň útulné atmosféře!