Lže si nechat aplikovat permanentní make-up v létě?

Lže si nechat aplikovat permanentní make-up v létě?

 Řiká se, že nejlepší čas pro aplikaci permanentního make-upu jsou podzim a zima. Ale, když chcete využit stalé ličení na dovoleně, i to jde. V létě a na jaře je však aplikace také možná, nejdůležitější je ale řádná příprava.

Na jaře se tělo zbavuje všeho přebytečného a v létě se nejvíce potí. Pot a toxiny jsou také vylučovány pletí, proto je ve většině případů zbytek pigmentu po zahojení v této době menší.

Vím to, proto nanáším hustší pigment a také o něco hlouběji.

Co můžete udělat pro úspěšné zachování barvy?

  • Ujistěte se, že nemáte naplánované cestování do teplých oblastí 14 dní před a po zákroku.
  • Během hojení permanentního make-upu omezte fyzickou aktivitu, omezte vystavování čerstvého permanentního make-upu přímému slunečnímu záření.
  • Od sedmého dne hojení permanentního make-upu používejte opalovací krém s ochranným faktorem 50.
  • Pro suchou a normální pokožku tato opatření stačí, aby se pigment dobře umístil. Pro mastnou pleť je potřeba ještě jedna korekce na podzim.
  • V létě si lze nechat aplikovat permanentní make-up očních linek a permanentní make-up obočí pro suchou a normální pleť.  S velkou pečlivostí také tetování obočí pro mastnou pleť.  V letním období nedoporučuji pro mastnou pleť provádět techniku vláskového obočí a permanentní make-up rtů.
Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.