Fyziologie krásy aneb proč máme rádi nadýchané řasy?

Krása je v očích toho, kdo se dívá. To je již dlouho známo: různí lidé považují různé věci za krásné na základě svého individuálního vnímání. Zda naše hodnocení je závislé jen na něm, nebo objektivní zákony krásy také existují?

Evoluční základ krásy

Jsem jista, že krása vychazi s biologie a fyziologie.

Stalo to tak během evoluce, když lidské fizické schopnosti byli základem pro zivot.

Lidi, které se nám zdají hezké, především jsou zdravé. Což znamená, že veškeré časti těla a obličeje fungují jim perfektně. A to i včetně takových „maličkosti“ jako řasy, obočí a rty.

Prirozená zenská krasa

Husté obočí a řasy u naších prarodiču znaměnali dobrou branu očí od světla a prachu. Jako vysledek, očí, obklopené hustými řasy jsou vyraznejší.Přesně proto lide, které mají hustší řasy a obočí přitahují pohled a se zdají hezčí, než té, které je tak husté nemají.

Pokud jde o rty, existují také fyziologické a psychologické důvody, proč plné rty vypadají atraktivněji než úzké. Jeden z nich: plné rty naznačují emocionalitu a smyslnost.

Fiziologie krasy

Současnost

V moderním světě jsou intelekt a duchovní vlastnosti člověka neméně a dokonce i více důležité než fyzická kondice. Proto pojem krásy je dnes také širší.

V každém případě však lze tvrdit, že krása je vždy vlastnost, která nám umožňuje najít tu nejlepší shodu.

Z toho důvodu je pro nás tak důležité být krásné, a „všechno v člověku by mělo být dokonalé: tělo, oblečení i duše“. Proto spolu s dalšími věcmi máme rádi nadýchané řasy 🙂

V podstatě, make-up je pokus „přidat funkčnost“ řasům, obočím a rtům. A hlavní je zde dodržovat anatomické zákony. Z toho vycházím i ja u přírozeného permanentního make-upu.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.