Pudrové obočí VS pudrové obočí 3D. Čím se liší?

Pudrové obočí“ ve dnešní době je velmi populární způsob úpravy obočí. Často ale potkamé i takové nabídky: „pudrové obočí 3D“, „…6D“ a vice „D“. Zda je mezi nimi nejaký rozdíl, nebo to jsou ruzné názvy jediné metody?

Poďme to vyřesit.

Pudrové obočí VS pudrové obočí 3D - Olga Brovchenko

Zda je „pudrové obočí“ to same než „pudrové obočí 3D„?

Zkratka řeknu: v nečím ano, ale je mezi nimi důležitý rozdil. A to je objem.

Velmi často přicházejí ke mne klientky, které mají ošklivé tetování obočí: vypadá, jako by obočí byli  „nalepené“ z papíru. Ploché, nepřirozené. To jsou tak zvané „pudrové obočí“.

 

Proč to stává?

Podívejte se na obrázky.
Tady jsou dva kulaté tvary.

Ale v prvním případě je kruh vybarven stejnou barvou a vypadá ploché.

V druhém případě je vystínován s postupným přechodem podle pravidl svetla a stínu, a proto vidíte tu iluzi objemu.

Ploché vybarvení a iluzie objemu - Olga Brovchenko

A ted podivejte, jak to je ve připadě obočí:

V prvním případě vidíme clasické „pudrové obočí“ vybarven stejnou barvou a vypadají ploché.

V druhém případě mají rospitou hranici „ombre“. To je základ, aby vizuálně obočí vypadali objemně.

Iluzie objemu u obočí - Olga Brovchenko

Odpověď je velmi jednoduchá: u tetování obočí je potřeba zachytit přirozený vizuální objem tvaru a udělat jeho iluze – a to v podstatě i je „3D“ (3 direction, tři směry, které existují v našem prostoru*).

Na dalších fotkách je hezké vidět ten rozdíl. Porovnejte reálně udělaně pudrové obočí a můj digitální návrh pro jejich opravu:

Digitalní návrh na opravu obočí - Olga Brovchenko

Samozřejmě, pro své klienty vždy dělám jenom objemné pudrové obočí 3D.

Mimochodem, spravně udělané vláskové obočí také mají objem. Takže v podstatě obě metody dovoli udělat permanentní obočí se zachováním realistiského objemu, když odbornice bude vědet pravidla kresby a jim sledovat.

Věřím, že toto vysvětlení vám pomohlo lepší pochopit, proč někdy obočí vypadají nepřirozené, a že slovíčko „3D“ něco přidává k „pudrovým obočím“.

* Když vidíte nekde nabídku “6D”, “8D”, a dokonce i “13D”, nevěřte tomu. Více, než 3D neexistuje. A člověk, který to píše, nepochopí smysl toho, co nabízí, což je důvod pochybovat v jeho profesionalitě.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.