Jak se starat o permanentní make-up?

Bílá lékařská vaselina pro peče o čerstvý permanentní male-up

Permanentní make-up je zárkok pří kterém se porušujé integrita kůže. To znaměná, že tato procedura má reabilitační lhutu, aby kuže se zahojila a regenerovala. Pro komfortnější, rychlejší hojení a pro větší zůstatek pigmentu v pleti je doperučene o čerstvý permanentní make-up starat.

Jak musíte ošetrovat čerstvý permanentní make-up?

V oblasti permanentního make-upu doporučuji používat vazelínu k hydrataci pleti.
Pozor! Nepoužívejte vazelínu s přísadami, protože mohou ovlivnit barvu permanentního make-upu.

První tři dny musíte hydratovat permanentní make-up každé 3-4 hodiny. Od čtvrtého do sedmého dne (případně do té doby, než se stroupky odejdou), stačí třikrát denně. Vrstva vazelíny by měla být tenká.Pleť musí dýchat a být hydratována.

Permanentního make-upu byste se neměli dotýkat po dobu minimalně prvních 3-5 dnů. To samé platí pro kontakt s vodou – dodržujte hygienu!
Proto je potřeba aplikovat vazelínu pomocí vatové tyčinky, přičemž je třeba používat novou tyčinku při každé aplikaci.

Pokud si potřebujete umýt vlasy, naneste na oblast s permanentním make-upem silnou vrstvu vazelíny pro ochranu.  Jemně si umyjte vlasy a skloňte hlavu dozadu, aby vám po tváři netekla voda.  Po usušení vlasů ručníkem, odstraňte ochrannou vazelínu vatovým tamponem a aplikujte pravidelnou tenkou vrstvu.

Během prvních sedmi dnů byste neměli jít do bazénu, sauny, ani solária. Vyhněte se intenzivním tréninkům a situacím, při kterých dochází k silnému pocení, protože s potem odchází i pigment.

Pokud máte po zákroku otok, můžete ke zmírnění otoku použít studený suchý obklad.  Také v první a druhý den v noci můžete potřít permanentní make-up mastí Bepanten Mast (Baby). Nemůžete jí však používat často, jelikož obsahuje lanolin a „tlačí“ barvu z kůže ven.

Otok může přetrvávat až 3 dny, ale zpravidla zmizí po jednom dni. Po zahojení permanentního make-upu vždy v jeho oblasti používejte opalovací krém s ochranným faktorem 50, když trávíte více času na slunci (chata, pláž, venkovní sporty, atd.) A také v soláriu.

To, do jaké míry se řídíte doporučeními, má velký vliv na konečný výsledek.  Proto je nezanedbávejte.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.