Proč mikroblading není bezbečný?

Microblading během posledních let dostal velkou popularitu mezi milovnici permanentního make-upu obočí. Pří tom ale to je velmi nebezbečná metoda, která ve srovnání ž ostatnimi způsoby tetování obočí má největší riziko.

Jaké rizika má microvlading?

Mikroblading vznikl v Jihovýchodní Asii a je přízpusoben vlastnostěm asijské pleti. 

Tato pleť je hutná, silná a dobře drží pigment. Je schopná vydržet docela traumatický zákrok, a zahojit bez jizev a zachovat pigment. 

Evropský typ pleti je ve srovnání s východním typem tenčí, jemnější a hůře drží pigment. Proto tato metoda pro nej příliš riskantní a drsná.

Proč mikroblading není bezbečný? obrázek 1

Jak se microblading provádí?

Permanentní make-up se aplikuje speciálním “perem”, místo hrotu má čepelku tvořenou spojenými jehličkami. Čepelka se namočí do pigmentu a pleť drápe do hloubky 1-1,5 mm. Tímto se do zářezu dostává pigment. Tak vznikají chloupky. Metoda o hodně více zraňuje pleť, než u tvoření chloupků tetovácím strojkém (metoda micropigmentace), proto každý chloupek smí být vybarven během jednoho “zářezu”. Při opakovaných zářezech je velké riziko zanechání jizev. Proto množství pigmentu, které zůstává v pleti je menší, než při mikropigmentaci. Kvůli velkému poranění pleti během hojení vypadává více pigmentu. Proto velmi často při opatrné aplikaci pigmentu, po zahojení pigment téměř celý vymizí. A při intenzivní aplikaci dochází k jizvám a rozpitým flekům místo chloupků kvuli velkému zahloubení.

Jaké je u toho zpravné rozhodnuti?

Pokud chcete přirozené “chloupky” na obočích, vyberte si permanentní make-up metodou mikropigmentace. Třeba, metodu vláskové obočí „Realizmus“.

Co, když už máte špatně proveděný microblading?

Často vidím u svých klientek pokazené microbladingem obočí. Dá se to opravit, ale potřebuje to čas a trpělivost. V každém připadě postup zaleží na situaci.
A když jste rozhodli opravit starý microblading, ráda vám s tím pomůžu. Přijdte na konzultace, a spolu naplánujeme postup.
 
Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.