Kdy nestačí jedna korekce?

V některých případech dvě procedury permanentního make-upu nestačí. Zkušený specialista může již na konzultaci předem říct, zda mohou vzniknout komplikace, týkající se zůstávání pigmentu v pleti, a proto bude potřebná druhá korekce. V mé praxi se to neděje často, občas k tomu však dochází (okolo 5% případů). Těmi jsou:

  • Pokud máte jizvy v libovolné zóně, kam je aplikován permanentní make-up, pokud jste si dříve trhali obočí, v těchto místech je kůže drsná. Pigment se v ní drží hůře, než v okolních místech. Proto barva často mizí z těchto míst po první proceduře, po druhé proceduře zůstává z 50% procent a až po třetí aplikaci se vyrovnává s barvou zbylé části.
  • Pokud máte velmi mastnou pleť, velmi široké póry, zůstatek pigmentu po první proceduře může být minimální.
  • Také může být potřeba třetí procedura pro sjednocení potřebné barvy. Pokud jste blondýna skandinávského typu, vaše kůže téměř není schopna držet pigment (proto jste blondýna). Také pokud vaše kůže nemá schopnost se opalovat, i když nejste blondýna, může být potřebná třetí procedura.

V každém případě, ikdyby u vás nastala potřeba v dalším doplnění, dodělám práci tak, aby vysledek byl kvalitní, a na třetí proceduru poskytnu individualní slevu.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.