Komplikace permanentního make-upu na mastné pleti

Pokud máte mastnou pleť, měla byste vědět, že ve vašem případě je náročnější dosáhnout potřebného efektu u aplikaci permanentního make-upu.

Proč se takto stává?

Protože tuk, které je v pleti, odtlačuje pigment, a tomu je težší se upevnit v buňkach.

Co se nesmí dělat?

Nesmí se aplikovat metoda vláskového obočí (vlastňování obočí), jelikož se zpravidla rozpíjí, nebo se pigment vůbec neudrží. Je lepší nedělat permanentní make-up v létě, jelikož pocení komplikuje fixaci pigmentu v pleti.  V žádném případě se pigment nesmí nanášet do větší hloubky, dokonce pokud víte, že zůstatek pigmentu bude malý. Pokud to kosmetička udělá, budete mít ve výsledku šedo-modré obočí, zbavit se ho je složité a drahé.

Jak postupovat?

Pro permanentní make-up obočí se vždy vybírá pudrová metoda (také se nazývá “stínování”). Pigment se naneší ve větším množství na těsno. I přesto po zahojení může zůstat pouze 10-20% pigmentu.

Správným řešením je provést ještě jednu aplikaci do správné hloubky. To je nejen bezpečnější, ale ve výsledku i levnější.

Rada na konec. Je lepší přijít na konzultaci před tím, než se objednáte na zákrok. Držte se doporučením specialisty, buďte trpělivé a ve výsledku budete mít krásné obočí.
Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.