Proč korekce permanentního make-upu je nutná?

Každý tatér řekne, že v oblastech, kam se aplikuje permanentní make-up, se pigment drží hůře, než v kůži na jiných částech těla. Proč?

Tady jsou faktory, které komplikují fixaci pigmentu:

  • V oblasti obočí a na očních víčkách rostou chloupky – obočí a řasy. Kůže v těchto místech je mastnější, kožní buňky i póry jsou větší.
  • Rty – jsou sliznice, pokrytá tenkou vrstvou epidermisu, nikoli pokožka, mají také své vlastnosti. Permanentní make-up rtů čí tetování rtů je de fakto mikropigmentace sliznice.
  • Celkem pleť se regeneruje o hodně rychlejí, než kůže na tele. A to je důvod, proč na rozdíl od běžných tetování, je permanentní make-up po prvním zákroku světlý.

Kromě toho, v nekterých místech na obočí a rtech (třeba, tam, kde jste trhala cloupky, a už ne rostou, na jizvách a pod.) může částečně barva úplně zmizet.

Co se týče permanentního make-upu očních linek, pigment v meziřasové oblasti vždy zahojí světlejší, než na samotném víčku. To je také důvod, proč je druhá procedura téměř vždy nutná.

Při korekci barva se doplní na místech, kde chybí pigment, tím se celkový tón vyrovnává a naplňuje. U korekci očních linek ještě jednou tetují meziřasová oblast.

Korekce kvalitně udělaného permanentního make-upu obvykle trva 50-70% času zakladní aplikace.

Cena korekci permanentního make-upu obvykle je 50% od ceny první aplikace.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.