Proč pomocí permanentního make upu nelze zvětšit rty?

Stává se, že se na mě zákaznice obrací s prosbou zvětšit rty pomocí permanentního make upu. Jenže to není dobrý nápad. Ale proč?

Jak již víme, po zahojení se permanentní make-up nachází pod vrstvou napůl průhledné epidermisu, který má svůj vlastní odstin, a tím ovlivnuje na výslednou barvu permanentního make-upu.

Jako kdybychom se dívali na permanentní make up přes barevné sklo.

Teď si představte, že pokud se tvar rtů rozšíří, permanentní make-up přesáhne hranici růžového epidermisu rtů a dostane pod epidermis pleti, který má, řekněme, béžovou barvu.

Proto, ať vybereme jakýkoliv odstín permanentního make-upu, po zahojení jeho barva za hranicí rtů bude mít jiný odstín. Z toho důvodu časem budete mít efekt “rozmazané rtěnky”, kterého je téměř nelze zbavit.

Proč pomocí permanentního make upu nelze zvětšit rty? obrázek 1

To je důvod, proč ne má cenu šetřit a nechávat si zvětšit rty pomocí permanentního make-upu. Radši si to nechat provést pomocí výplně rtů.

Permanentní make-up rtů zameřen na:


  • upřesnění tvaru a hranice rtů,
  • uprávu mirné asymmetrie,
  • osvežení a zvýrazněny barvy rtů.

Ale nikoliv na zvětšení rtů.
Proč pomocí permanentního make upu nelze zvětšit rty? obrázek 3
Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.