Jak opravit barvu permanentního make-upu obočí?

Jak opravit barvu permanentního make-upu?

Možná, nekdy jste si nechala udělat permanentní make-up obočí ale s časem obočí změnili barvu, a teď Vaše obočí jsou růžové, šedé, modré nebo zelené? Místo toho, aby užívat hezké obočí, Vy jste zklamaná a nevite, jak to opravit? Vím, že to je nepřijemná situace, ale je dobrá zpráva:  špatnou barvu permanentního make-upu opravit se dá. Začneme ale s otázky, proč se to stalo?

Všechny pigmenty časem mění odstíny kvůli UV záření. Týká se to i pigmentů pro permanentní make-up. Proč se to děje?

Důvody, proč se permanentní make-up mění odstín:

  • Každý odstín je směsí tří barev: žluté, červené a modré. Často se žlutá barva vyšisuje dříve než ostatní, proto se barva časem mění.
  • Pigmenty různých značek se liší různou výdrží a složením.
  • U některých lidí se imunitní buňky dobře “poperou” s některými komponenty ve složení pigmentu, ale hůře s jinými. Kvůli tomu nastává disbalans v barvě.

Jak zachranit barvu obočí?

Hlavní pravidlo, jak zahranit barvu permanentního make-upu: dodržovat všechna doporučení kosmetičky během hojení čerstvého tetování a pak používat opalovací krém s vysokou mírou ochrany, když trávíte hodně času na slunci.

Co když se barva permanentního make-upu obočí již změnila?

Zaprvé – nepanikařit. Ze své zkušenosti můžu řict, že často se dá barvu obočí opravit. Vím, jak opravit barvu permanentního make-upu, a dobrě umím to dělat. Občas je potřeba odstranít zbytky starého permanentního make-upu, než udělat nové tetování. Když tvar permanentního make-upu je dobrý a je potřeba jen opravit odstín, stačí použít koregující barvu, a pak provest klasickou obnovu permanentního make-upu obočí. Ve většíně připadu budeme potřebovat 2-3 setkání na opravu růžových, švetléšedých, světlemodtrých a švetlézelených obočí. Cenové takový objem práci je podobný tomu, jako byste nechali udělat nový permanentní make-up obočí. Když odstín je tmavý čí intensivní, počet sezení bude více.

Samozřejmě, každá situace je individualní. Proto přijďte na konzultaci. Až Vaše obočí uvidím, doporučím možné způsoby, řeknu i počet procedur, které na oprávu budeme potřebovat. Pak spolu naplánujeme termíny.

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.