Jak nakreslit hezké horní linky?

Proč nekterým ženam oční linky sluší, ale nekterým ne? Zaleží to na zkušenosti a citu nebo anatomii očí?

Občas klientky mi řeknou, že linky jim neslušejí, ale, když spolu začíname kreslit, skoro vzdy vidí, že to tak neni, a s linkámi vypadají lip. Zda je v tom nejaké tajemství? Možna, že jen malé 🙂 A o tom dnes Vám povím.

Už víme, že oční linky jsou způsob vizuálního zahuštění řas. Proto, aby linky vypadali krásně, musíme vzít v úvahu jedno jednoduché, ale velmi důležité anatomické pravidlo: linky musejí opakovat princip růstu řas.


Hlavní pravidlo pro krásný tvar horních očních linek:

Délka a hustota řas se postupně mění od nosu k vnějšímu koutku očí: čím blíže k vnějšímu koutku, tím silnější a delší jsou řasy:

Jak rostou řasy - Olga Brovchenko

Přesně tak mají být horní oční linky nakreslené: směrem ke spánkům nabývají na tloušťce a směrem k nosu se ztenčují a postupně mizí:

Jaky tvar musi miy horni oční linka? = Půga Brovchenko

Ještě malé doporučení:

Linky by měli být nakreslené co nejblíže k okrajům horních víček, ideálně i uvnitř řas.
Ale proč?

Vraťme se k anatomii. Silné řasy pokrývají okraj horního víčka tak, že ho prakticky nevidíme. (Kouknete ještě jednou na první obrázek).

Vizuálně je oko pod řasami okamžitě vidět, a pod řasami je také skryta samotná kůže víčka a jeho spodní okraj. Oně jsou vidět, jen pokud jsou řasy příliš řídké nebo chybí, nebo pokud je oční víčko velmi tlusté (to se stává ve stáří a při určitých hormonálních znměnach nebo individualních zvláštnostech).

Proto „mezera“ mezi linkou a samotným okem, kde je viditelná světlá kůže, nevypadá hezkě.


A poslední slovo na rozloučenou: pozor na barvu!
Širší horní oční linky - permanentní make-up
Meziřasové horní a jemné dolní linky pro blondýnu - Olga Brovchenko

Tmavovlásky si mohou bezpečně dovolit černé a široké oční linky. Blondýnky by ale měly být opatrnější: pokud máte světlé oči a řasy, použijte světlejší odstíny pro oční linky: hnědou, šedou, šedomodrou. Nebudou vypadat drsně a padnou víc 🙂


Takže hlavní chybyu kreslení horních očních linek jsou:
  • Linky mají stejnou silu po celé délce nebo jsou silnější směrem k nosu
  • „Mezera“ mezi linkou a spodním okrajem víčka
  • Špatná barva

Věřím, že tato jednoduchá pravidla Vám pomohou přijit na Vaše „dokonalé“ oční linky. A pokud chcete, aby byly stále s Vámi, nebo je neumíte nakreslit rovnoměrně a symetrickě, přijďte si ke mně pro tetování 🙂

Olga Brovchenko
Olga Brovchenko

Během své pracovní činnosti od roku 2001 jsem se zabývala estetikou. Od web designu a grafických návrhů přes kresbu a malbu jsem přešla k estetice obličeje a uměleckému tetování. Jsem zkušena a professionalní umělkyně a tatérka. Za léta praxe v umělecké sféře jsem si vybudovala pevnou a zároveň velmi citlivou ruku.